FAQ - Mesin Balancing Dinamis

FAQ

Pitakonan sing kerep ditakoni

Mesin Balancing Dinamis, Bantalan alus vs

Mesin Balancing Dinamis, Bantalan alus vs

Mesin balancing rong pesawat, utawa mesin imbangan dinamis, digunakake kanggo mbenerake ketidakseimbangan statis lan dinamis. Rong jinis umum mesin balancing dinamis sing wis ditampa paling akeh yaiku mesin bantalan "alus" utawa fleksibel lan mesin bantalan "hard" utawa kaku. Nalika ana tenan ora prabédan antarane bantalan digunakake, mesin duwe macem-macem jinis suspensions.

 

Soft Bearing Balancing Machines

Mesin alus-prewangan asalé saka kasunyatan sing ndhukung rotor kanggo imbang ing bantalan sing bebas kanggo mindhah ing paling siji arah, biasane horisontal utawa jejeg sumbu rotor. Teori ing mburi gaya balancing iki yaiku rotor tumindak kaya-kaya digantung ing udara nalika gerakan rotor diukur. Desain mechanical saka mesin alus-prewangan rada luwih Komplek, nanging electronics melu relatif prasaja dibandhingake karo mesin hard-prewangan. Desain mesin imbangan bantalan alus ngidini diselehake meh ing endi wae, amarga penyangga karya sing fleksibel nyedhiyakake isolasi alami saka kegiatan sing cedhak. Iki uga ngidini mesin bisa dipindhah tanpa mengaruhi kalibrasi piranti, ora kaya mesin hard-prewangan.

Resonansi saka rotor lan sistem bantalan dumadi ing setengah utawa kurang saka kacepetan wawas paling. Balancing ditindakake kanthi frekuensi sing luwih dhuwur tinimbang frekuensi resonansi suspensi.

Kejabi kasunyatan manawa mesin imbangan bantalan alus minangka portabel, menehi kaluwihan sing ditambahake duwe sensitivitas sing luwih dhuwur tinimbang mesin sing duwe bantalan kanthi kecepatan imbangan sing luwih murah; mesin hard-prewangan ngukur pasukan kang biasane mbutuhake kacepetan wawas luwih. Keuntungan tambahan yaiku mesin bantalan alus kita ngukur lan nampilake gerakan nyata utawa pamindahan rotor nalika muter sing nyedhiyakake sarana sing dibangun kanggo validasi manawa mesin kasebut nanggapi kanthi bener lan rotor wis seimbang kanthi bener.

Kauntungan utama mesin bantalan alus yaiku cenderung luwih serbaguna. Padha bisa nangani sawetara saka sudhut bobot rotor ing siji ukuran mesin. Ora ana dhasar khusus sing dibutuhake kanggo insulasi lan mesin bisa dipindhah tanpa kudu kalibrasi maneh saka spesialis.

Mesin balancing bantalan alus, kaya mesin bantalan keras, bisa ngimbangi rotor sing paling horisontal. Nanging, imbangan saka rotor overhung mbutuhake nggunakake beban negatif terus-mudhun lampiran.

Soft-Bearing Balancing Machines

Gambar ing ndhuwur nuduhake mesin balancing bantalan alus. Elinga yen orientasi sistem bantalan ngidini pendulum bisa ngayun-ayun kanthi rotor. Pamindahan kasebut direkam dening sensor geter lan banjur digunakake kanggo ngetung ketidakseimbangan saiki.

 

Mesin Balancing Hard Bearing

Mesin balancing hard-prewangan duwe dhukungan kerja sing kaku lan ngandelake elektronik sing canggih kanggo napsirake getaran. Iki mbutuhake pondasi sing masif lan kaku sing kudu disetel lan dikalibrasi kanthi permanen dening pabrikan. Teori ing mburi sistem balancing iki yaiku rotor dibatesi kanthi lengkap lan kekuwatan sing dipasang rotor ing dhukungan diukur. Getaran latar mburi saka mesin utawa kegiatan jejer ing lantai kerja bisa mengaruhi asil imbangan. Umume, mesin hard-prewangan digunakake ing operasi produksi manufaktur ing ngendi wektu siklus cepet dibutuhake.

Ing kauntungan utama kanggo mesin hard-prewangan iku padha kathah kanggo nyedhiyani maca unbalance cepet, kang migunani ing wawas produksi kacepetan dhuwur.

Faktor watesan saka mesin hard-prewangan yaiku kacepetan keseimbangan rotor sing dibutuhake sajrone tes. Amarga mesin ngukur pasukan ora seimbang rotor puteran, rotor kudu spun ing kacepetan dhuwur kanggo generate pasukan cukup kanggo dideteksi dening suspensions kaku.

 

mecut

Preduli saka mesin imbangan horisontal sing digunakake, analisa pecut bisa uga dibutuhake nalika ngimbangi gulungan dawa, tipis, utawa rotor fleksibel liyane. Whip minangka pangukuran deformasi utawa mlengkung rotor fleksibel. Yen sampeyan ngira yen sampeyan kudu ngukur pecut, priksa karo dhukungan teknis lan kita bakal nemtokake manawa indikator pecut perlu kanggo aplikasi sampeyan.

PENGEN KERJA DENGAN KAMI?