FAQ

FAQ

Pitakon Kerep

1. Apa sing diarani granit epoksi?

Granit epoxy, uga dikenal minangka granit sintetis, yaiku campuran epoksi lan granit sing umume digunakake minangka bahan alternatif kanggo pangkalan alat mesin. Granit epoxy digunakake tinimbang besi cor lan baja kanggo redaman geter sing luwih apik, umur alat sing luwih dawa, lan biaya perakitan sing luwih murah.

Dhasar alat mesin
Alat mesin lan mesin presisi tinggi liyane gumantung saka kaku sing dhuwur, stabilitas jangka panjang, lan karakteristik redaman bahan dasar kanggo kinerja statis lan dinamis. Bahan sing paling akeh digunakake kanggo struktur kasebut yaiku besi cor, produksi baja las, lan granit alami. Amarga kurang stabilitas jangka panjang lan sifat redaman banget, struktur baja digawe arang digunakake kanthi presisi tinggi. Besi cor kanthi kualitas sing lega lan anil bakal menehi struktur stabilitas dimensi, lan bisa dibentuk dadi kompleks, nanging butuh proses mesin sing larang kanggo mbentuk permukaan sing presisi sawise casting.
Granit alami sing apik dadi saya angel ditemokake, nanging kapasitas damping luwih dhuwur tinimbang besi cor. Maneh, kaya wesi cor, mesin granit alami intensif tenaga kerja lan larang.

What is epoxy granite

Casting granit presisi diprodhuksi kanthi nyampur agregat granit (sing remuk, dicuci, lan garing) karo sistem resin epoksi ing suhu sekitar (yaiku proses ngobati adhem). Pengisi agregat kuarsa uga bisa digunakake ing komposisi kasebut. Pemadatan getaran sajrone proses cetakan kenceng nggabungake agregat.
Sisipan, piring baja, lan pipa pendingin sing disaring bisa dilebokake sajrone proses casting. Kanggo nggayuh tingkat fleksibilitas sing luwih dhuwur, rel linier, cara geser lemah lan pemasangan motor bisa ditiru utawa diluncurake, mula ngilangi kabutuhan mesin pasca casting. Rampung casting casting apik karo permukaan cetakan.

Kaluwihan lan kekurangan
Kaluwihan kalebu:
■ Damping geter.
■ Fleksibilitas: cara linear khusus, tank cairan hidrolik, sisipan utas, cairan nglereni, lan pipa saluran bisa dilebokake ing basis polimer.
■ Gabung sisipan lan sapiturute ngidini mesin nyuda casting rampung.
■ Wektu perakitan dikurangi kanthi nggabungake macem-macem komponen dadi siji casting.
■ Ora mbutuhake kekandelan tembok sing seragam, ngidini fleksibilitas desain luwih gedhe ing pangkalan sampeyan.
■ resistensi kimia kanggo pelarut, asam, alkali, lan cairan pemotongan sing paling umum.
■ Ora mbutuhake lukisan.
■ Komposit duwe kapadhetan kira-kira padha karo aluminium (nanging potongan luwih kenthel kanggo nggayuh kekuwatan sing padha).
■ Proses casting beton polimer komposit nggunakake energi luwih sithik tinimbang casting logam. Resin polimer nggunakake sithik energi kanggo ngasilake, lan proses casting ditindakake kanthi suhu ruangan.
Bahan granit epoxy duwe faktor redaman internal nganti sepuluh kali luwih apik tinimbang besi cor, nganti kaping telu luwih apik tinimbang granit alami, lan nganti telung puluh kali luwih apik tinimbang struktur digawe baja. Ora kena pengaruh saka coolants, stabilitas jangka panjang sing apik, stabilitas termal sing luwih apik, kaku torsi lan dinamis sing dhuwur, panyerepan swara sing apik, lan tekanan internal sing ora bisa dilalekake.
Kekurangan kalebu kekuwatan sing sithik ing bagean sing lancip (kurang saka 1 ing (25 mm)), kekuatan tarik kurang, lan resistensi kejut sing kurang.

Pengin kerja sama kita?